Translate

lördag 28 november 2015

Blomkålspizza

Blomkålspizza var enkelt att göra och väldigt gott.  Jag inspirerades av anna-mad.dk.  Pizzabottnen är helt efter hennes recept. 

Så här gör man.  Lägg ett blomkålshuvud i mixern eller matberedaren. Hacka fint och blanda med tre ägg, en näve riven parmesan, en matsked fiber-husk, salt och peppar och en tesked timjan.
Ställ "degen" svalt och gör en tomatsås till pizzan.  Hacka en lök och två klyftor vitlök.  Fräs i smör och häll på en burk hela tomater och blanda i en massa tomatpuré. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Smaksätt gärna också med lite balsamvinäger och honung. Hacka ned en näve basilika och låt allt koka i minst en timme.

Fördela blomkålsdegen i en form.  Grädda i en kvart. Smeta ut tomatsåsen över degen. Lägg på sex-åtta skivor parmesanskinka eller annan torkad skinka. Häll över riven ost, oliver och skivade tomater - gärna i olika färger. Pytsa över pesto lite över hela pizzan.

Grädda i fem minuter till. Lägg på ruccola. Det blev jättegott, tyckte i alla fall jag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar