Translate

fredag 2 januari 2015

Julig sallad med dadlar, valnötter och äppelklyftor

Nyårsafton 2014, hemma hos min gode vän Fredrik var en riktigt bra dag med god mat och dryck och intressanta diskussioner. Tidigt på nyårsdagens morgon förbyttes glädjen i sorg. Säger inte mer om det här just nu utan återkommer om några dagar.

Men även om det sker ledsamma saker måste man äta ... och dessutom måste julskinkan ätas upp.
Återigen fick jag inspiration på vad jag skulle ha till skinkan på anna-mad.dk. Det handlar om grönkålssallad med rostade valnötter, dadlar och ett syrligt äpple.

Blanda en dressing på saften från en citron, flytande honung och senap (låt inte senapen bli för dominant) Vänd ner kålen med två skedar och se till att du "kramar" in dressingen i grönkålens alla "skrymslen och vrår" och till slut blanda i övriga ingredienser.

Vill man ha ett något mera detaljerat recept klicka här.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar